2013-05-05 11:31:49• hírek • Szatmar.ro

Tavaszi nagytakarítás másképpen, ezúttal Kolcs községben

Képünk illusztáció
Képünk illusztáció

Május 8-án Kolcs községben és a hozzá tartozó falvakban (Apáti, Kóród, Kiskolcs, Nagykolcs, Szamoskrassó, Lippó) folyatódik a Szatmári Egyházmegyei Caritas „Tavaszi nagytakarítás másképpen!" akciója, melynek keretében vidéki háztartásokban feleslegessé vált ruhaneműket és textileket gyűjti össze a szervezet.

Az adományozásra szánt ruhaneműket műanyag zsákba csomagolva, május 8-án 8.00 és 16.00 óra között lehet elhelyezni a kolcsi polgármesteri hivatalban és a felsorolt falvakban az iskolákban.  Átválogatás után az összegyűlt adományok egy részét a Szatmári Egyházmegyei Caritas kiosztja a  rászorulóknak, a gyenge minőségű, újra fel nem használható darabokat pedig nyersanyagként értékesíti. Az ebből származó bevételt a Szervezet a  rászorulókért végzett tevékenységére fordítja.

Az április 17. Halmiban megrendezett akció által 839 kg adomány gyűlt össze. A Túrterebesen, Drăguşeniben és Halmiban gyűjtött ruha és textil anyagok gyenge minőségük miatt legnagyobb részben  nyersanyagként kerültek értékesítésre, 310 lej értékben. Ebből az összegből a Caritas  túrterebesi Nappali foglalkoztató  központjába járó 135 gyermek számára gyereknapi ünnepséget rendez a Caritas.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: